امواج اولتراسوند به صورت متمرکز با انرژی بالا یک روش غیر تهاجمی برای از بین بردن چین و چروکهای صورت و سفت کردن پوست صورت و بدن (نواحی گردن و غبغب و ...) است که امروزه بسیار محبوب میباشد. این روش یکی از روشهای لیفت صورت است که بسیار سریع بوده و درصورتی که مراقبت های پس از درمان را جدی بگیرند احتمال عوارض هایفوتراپی صورت را به صفر میرسانند. هایفو برای بیشتر زیباجویان کارایی دارد و تیپ پوستی نقش خاصی در این فرایند ایفا نمی کند. در این مقاله موارد منع مصرف هایفو و این که چه کسانی نباید هایفو انجام دهند را به طور کامل شرح میدهیم.
وجود استنتهای فلزی در بدن فرد زیباجو باعث ایجاد درد شدید شده که با تمهیداتی نظیر حائل گذاشتن مثل پد بین استنت فلزی و صورت فرد در موارد خاص قابل اجرا می باشد.
بیمارانی که از ضربانسازها یا سایر دستگاه های الکترونیکی مشابه در داخل بدن استفاده می کنند مثل بیماران قلبی از جمله کسانی هستند که نباید هایفو انجام دهند.
امواج هایفو می تواند برای این افراد خطرناک باشد پس بهتر است قبل از هایفو با یک پزشک متخصص مشورت کنند.
افرادی که پوستشان خشک است از سه روز قبل از درمان با هایفو از مرطوب کننده استفاده کنند
مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی (کورتیکواستروئیدها):
داروهای سرکوب کننده ایمنی داروهایی هستند که امروزه برای درمان بسیاری از بیماریها خصوصا داروهای خود ایمنی به کار میروند. مثل تمام داروهای دیگر این دسته دارویی نیز علاوه بر خواص عوارضی نیز دارد. به همین خاطر توصیه میشود کسانی که داروهای کورتیکواستروئید مصرف میکنند تا بعد از پایان دوره درمانی خود از هایفو استفاده نکنند.
دیابت در دراز مدت باعث آسیب به رگهای کوچک (میکرووسکولار) میشود. تکنولوژی هایفو با آسیبهای کنترل شده به پوست به بهتر شدن آن کمک میکند اما اگر رگها خود آسیب دیده باشند میتواند باعث کبودی پوست شود.
تیروئید یکی از اصلیترین ارگانهای بدن است که با تولید هورمونها به متابولیسم بدن کمک میکند. از آنجایی که عدم تعادل هورمونهای تیروئیدی باعث آسیبهای مثل خشکی پوست میشود در نتیجه در این موارد توصیه میشود بعد از درمان دارویی هایپوتیروئیدی به فکر استفاده از تکنولوژی هایفو باشیم.
هایفو با تحریک عضلات و لایه درم پوست به صاف شدن و پر شدن چروک کمک میکند اگر ما از پیش با استفاده از بوتاکس عضلات را فلج کرده باشیم شاید آن پاسخ دلخواه و مطلوب خود را نتوانیم دریافت کنیم. البته این موارد هرکدام طول اثر خاص خود را دارد و به عنوان مثال در بوتاکس بعد از چند ماه (سه ماه) میتوان از هایفو استفاده کرد.
تکنولوژی هایفو عمق نفوذ بسیار کمی دارد و برای مادرباردار و جنین بی ضرر است اما هنوز هیچ تحقیق طولانی مدتی بر اثرات هایفو بر مادر باردار و جنین اثباتی بر ایمن بودن یا مضر بودن آن نکرده و برای احتیاط توصیه میشود که مادران باردار استفاده از هایفو را تا بعد از پایان بارداری به تعویق بیاندازند.
همانطور که چند خط قبل نیز ذکر کردیم هایفو با آسیبهای بسیار جزئی کنترل شده به بهتر شدن چین و چروکهای پوستی کمک میکند و در موارد ایمپلنت دائم یا کاشت طلا ممکن است که هایفو به این امپلنتها آسیب بزند و باعث آسیب به پوست اطراف آن نیز شود.
مصرف داروهای رقیق کننده خون: بعد از بسیاری از مشکلات قلبی یا مشکلات لخته خون و موارد مشابه آن استفاده از داروهاییکه مانع از لخته شدن خون شود بسیار حائز اهمیت است. اما این داروهادر مواردی که آسیب به بدن وارد شود احتمال خون ریزی را بیشتر میکند و به همین دلیل تا زمانی که پزشک تایید نکرده باشد یا دوره درمانی داروها تمام نشده باشد بهتر است که از هایفو را روی پوست خود امتحان نکنید.
درمان آنتی ترومبوس، با داروهای رقیق کننده خون (ترومبوس: موقعیتی که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که میتواند مانع جریان خون شود. اگر این لخته یا تکهای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن آمبولی گفته می شود)
در توضیح این مورد میشود بسیار ساده یک مثال سرما خوردگی را زد که یک بیماری سیستمیک بدن است. نه فقط مشکلات عفونی بلکه مشکلات خود ایمنی یا هر بیماری دیگری که بدن فرد را به طور سیستمیک درگیر کند بهتر است تا بعد از درمان یا کنترل آن هایفو انجام نشود.
در توضیح بیماریهای خود ایمنی توجه به این نکته بسیار مهم است که به طور کلی نور باعث شعله ور شدن بیماری میشود و شدت بیماریهای خود ایمنی را افزایش میدهد.
پوستی که در حال خونریزی است یا به طور کلی زمانی که فرد از نظر همودینامیک stable نیست میتواند خطر باعث افزایش ریسک آسیبهای ناشی از هایفو شود.
به طور کلی هر ضایعه پوستی که میتواند یا پوست را آسیب پذیرتر کند. به همین دلیل توصیه میشود با مصرف قرصها و آنتیبیوتیکهای موضعی و سایر درمانهای آکنه یا هر ضایعه پوستی دیگر به کاهش ریسک عوارض هایفو کمک کنید.
برای مطالعه : آر اف فرکشنال چیست
میتوان گفت که یکی از شایعترین عوارضی که مراجعین و زیباجویان گزارش میکنند لک صورت است. مطالعاتی که اخیرا انجام شده نشان دهنده آن است که نواحی تحت درمان با هایفو امکان دارد قرمز و لکهدار شوند خصوصا اگر پوست حساس باشد. اما نگران نباشید این عوارض دائمی نیستند و بعد از چند ساعت تا حداکثر چند روز از بین میرود.
اگر بخواهیم به چرایی این موضوع بپردازیم بیشترین دلیل آن عدم رعایت مراقبتهای بعد از هایفوتراپی صورت است که منتهی به این عوارض میشود. بعد از هایفو پوست مقداری حساس می شود اگر در مقابل نور خورشید قرار بگیرد یا اینکه دوش آب داغ یا سایر موارد گفته شده در مراقبتهای بعد از هایفو امکان به وجود آمدن این لکها بیشتر میشود.
برای درمان معمولا در صورت دائمی شدن این لکها از کرمهای ترمیم کنند زخم استفاده میشود یا اینکه از داروها و آنتی اکسیدانهایی که به طور معمول برای رفع لک روی صورت استفاده میشود و معمولا هم پاسخ دهی مناسبی در این موارد داریم.
برای مطالعه : عوارض لیزر بیکینی چیست