parnian-logo
02192004505

نویسنده:

دکتر میلاد فریدونی

دسته بندی:

پوست

تاریخ انتشار:

1 تیر 1401


0

راهنمای مطالعه

جای جوش را چگونه از بین ببریم

موارد زیادی پیش می­‌آید که برای پاک کردن آکنه ها بخصوص جای جوش صورت راه­‌هایی را امتحان می­‌کنید اما نتیجه دلخواه را نمی­گیرید و هنوز تیرگی و جای جوش صورت در پوست باعث می‌­شود که از ظاهر خود نیز ناراضی باشید.اما ناامید نشوید درچنین مواردی اولین نکته استمرار در درمان است.

نکات زیر از توصیه متخصصان پوست به شما در این مسیر کمک می‌­کند.

( ما در این مقاله به اختصار برای انجام هر فعالیتی در جهت بهبود جای این ضایعات پوستی از لغت "درمان" استفاده می­کنیم. )

آیا احساس می کنید تقریباً برای از بین بردن جای جوش صورت خود همه چیز را امتحان کرده اید اما هنوز لکه هایی مشاهده می کنید؟

نکات زیر از متخصصان پوست می تواند به شما در شروع کار برای از بین بردن جای جوش در کمترین زمان کمک کند.

در کمترین زمان جای جوش را چگونه از بین ببریم ؟

درمان آکنه و جوش‌­های ناشی از آن به زمان نیاز دارد. در مواردی (بسته به شدت آکنه و نوع پوست) حتی 4 تا 6 هفته زمان نیاز است تا متوجه برخی اثرات درمانی بر روی جوش­‌های خود شوید. و در چند ماه بعدی پاکسازی آثار این ضایعات پوستی را واضح‌­تر مشاهده می­‌کنید. هرچند استفاده از محصول ضدجوش و ضدآکنه جدید ممکن است مفید به نظر برسد و وسوسه کننده باشد اما به خاطر داشته باشید استفاده زیاد از محصولات جدید و عوض کردن سریع محصولات ضدجوش در مواردی (خصوصا اگر پوست حساسی داشته باشید) می­‌تواند باعث بیشتر شدن جوش و آکنه شود. بعد از 4 تا 6 هفته اگر متوجه بهبود ضایعات خود شدید درمان را ادامه دهید و اگر تفاوت چندانی مشاهده نکردید با مشورت با متخصص اقدام به استفاده از یک محصول جدید کنید.

  1. حداقل 4 هفته برای درمان جای جوش به دستورالعمل محصولات ضد آکنه عمل کنید.

استفاده از محصولات درمانی ضد آکنه متفاوت، هر چند روز ممکن است مفید به نظر برسد ، اما این روش می تواند آکنه را بدتر کند. درمان آکنه نیاز به زمان دارد. استفاده از یک محصولات متفاوت هر چند روز یکبار می تواند پوست شما را تحریک کند و باعث ایجاد جوش های جدید شود.

اگر درمانی برای شما موثر باشد ، باید طی 4 تا 6 هفته متوجه برخی بهبودها شوید. دو تا سه ماه یا بیشتر طول می کشد تا پاکسازی را مشاهده کنید.

اگر متوجه بهبودی شدید درمان را ادامه دهید. حتی وقتی پاکسازی را مشاهده می کنید ، از روند درمان جوش های خود دست نکشید. این به جلوگیری از بروز جوش های جدید کمک می کند.

  1. علت­‌های به وجود آمدن و بیشتر شدن جای جوش را بشناسید و برای درمان آنها اقدام کنید.

اگر بعد از 4 تا 6 هفته ( بسته به نوع پوست و شدت آکنه) بهبودی مشاهده نکردید بهتر است که از یکی از دارو یا مکمل هایی که در ادامه به آن اشاره می‌کینم به رژیم دارویی خود برای از بین بردن جای جوش در کمترین زمان اضافه کنید. این داروی دوم  سایر علل به وجود آورنده آکنه را درمان می­کند مثل از بین بردن باکتری‌­ها، بازکردن منافذ بسته، کاهش التهاب، کمتر کردن روغن و یا سایر موارد.

البته تمرکز شما نیز در این موارد باید بر روی سایر علل آکنه باشد به عنوان مثال اگر از محصول دارویی استفاده می­کنید که حاوی بنزوئیل پراکسید باشد بهتر است در درمان دوم محصولی انتخاب کنید که حاوی ماده موثر دیگری باشد. به طور معمول داروهای ضدآکنه حاوی مواد زیر هستند :

  • بنزوئیل پراکسید: با از بین بردن باکتری به کمتر شدن جوش‌­ها کمک می‌­کند.
  • رتینوئید­ها: این مواد از مشتقات ویتامین A هستند و در چند مورد تاثیر گذار هستند مثل کمتر کردن چربی صورت که باز هم به کمتر شدن جوش‌­ها کمک می­‌کند.
  • سالیسیلیک اسید: یک اسید آلی برای کاهش التهاب که باز هم به کمتر شدن جوش کمک می­کند.سالیسیلیک اسید التهاب را تسکین داده و منافذ را مسدود می‌کند.
  1. برای استفاده از داروهای درمان جای جوش از دستورالعمل­‌ها کمک بگیرید.

اگر برای یافتن پاسخ جای جوش را چگونه از بین ببریم به پزشک خود مراجعه کرده‌اید حتماً دستورالعمل های تجویز شده را موبه مو دنبال کنید.

درمان آکنه ممکن است به نظر ساده برسد یا استفاده از محصولات دارویی آن می‌­تواند آسان به نظر بیاید اما نوع استفاده ، میزان و مقدار استفاده از محصولات درمانی و استمرار و تعداد دفعات استفاده تاثیر قابل توجهی در روند درمان دارد.

  1. روزانه دوبار صورت خود را بشویید.

پوست مستعد آکنه حساس است و افراط در شستن زیاد صورت می­تواند پوست را حساس­تر کرده و آن را برای زدن جوش مستعدتر کند.

اما دوبار در روز شستن صورت خصوصا در مواردی که پوست چربی دارید هم می­‌تواند کمک به سلامت پوست شما کند و هم مواد آسیب­‌زا و آلودگی­‌های پوست را از بین ببرد.

نکته دیگری که توصیه می‌­شود، شستن پوست بعد از ورزش کردن و فعالیت سنگین یا پیاده­­روی در روزهای گرم تابستانی است به طور کلی بعد از عرق کردن بهتر است پوست خود را بشویید تا مانع از حساس­تر شدن پوست خود شوید.

بهترین زمان برای شستن پوست به توصیه متخصصان پوست صورت در ابتدای روز که از خواب بیدار می­شوید و آخر شب قبل از خوابیدن است.

  1. پوست خود را ماساژ ندهید یا لایه برداری نکنید.

گاهی حس می­کنید که پوست‌تان کثیف یا چرب شده ( خصوصا در مواردی که پوست چربی دارید یا در محیطی هستید که آلودگی زیاد است) و می­خواهید که پوست خود را از چربی و کثیفی پاک کنید و البته حق هم دارید اما گاهی این کار جنبه لایه برداری به خود می­‌گیرد ( دستمال­ مرطوب­های که مناسب پوست نیستند یا الکل زیادی دارند) و پوست را حساس می­کنند. پوست حساس نیز مستعد آکنه است و اینکار مانع از روند طبیعی درمان شما می­‌شود.

(در تیتر این مورد ما از لغت لایه برداری استفاده کردیم منظور ما لایه برداری غیر اصولی است چون لایه برداری مناسب هم با لایه بردارها هم شست و شو یکی از درمان­های اساسی جوش و آکنه است.)

  1. از محصولاتی استفاده کنید که ضد جوش هستند.

روی گروهی محصولات درمانی و آرایشی و بهداشتی یک برچسب ضد آکنه وجود دارد که با شما کمک می­‌کند تا از ضد آکنه بودن آنها اطلاع پیدا کنید. در محصولات متفاوت این برچسب می‌­تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال موارد زیر روی محصولات ضد آکنه زیاد دیده می­‌شود :

  • منافذ را مسدود نمی­‌کند (wont clog pores)

  • غیرکومدوژنیک (non-comedogenic)
  • ضد آکنه (non-acnegenic)
  • بدون روغن (oil free)

این موارد می‌­توانند به صورت لگو، عکس یا سایر موارد باشند.

به خاطر داشته باشید که حتی این موارد هم گاهی می­توانند سبب بیشتر شدن جوش و آکنه شوند که آن به سبب حساسیت پوست شما به دیگر مواد به کار رفته در آنها می‌باشد.

  1. جوش‌­ها خود را فشار ندهید.

در مواردی ممکن است به نظر بیاید که سریع‌­ترین راه برای پاک کردن جوش فشار دادن آن تا بیرون ریختن مواد داخل آن باشد که البته سریع است اما نه کارآمد.

هربار که جوش­های خود را لمس می­کنید به عفونی شدن بیشتر آنها کمک می­کنید و هربار که مواد درون این جوش­ها روی پوست شما بریزد می­تواند این عفونت به سایر نقاط پوست منتقل شود. این موارد حتی باعث می­شود که عفونت به قسمت­های عمیق­تر پوست نیز برود و منجر به ضایعات بیشتر از یک جوش ساده شود.

ظاهر کردن جوش ممکن است سریع ترین راه برای از بین بردن آن به نظر برسد ، اما بیرون آوردن آن می تواند اوضاع را بدتر کند. هر بار که لمس می کنید ، انتخاب می کنید ، یا آویزان می کنید ، می توانید آکنه را بدتر کنید.

  1. دارویی که برای درمان استفاده می­کنید را روی تمام پوست خود بزنید

یک لایه نازک از دارو را روی تمام پوست مستعد آکنه و جوش بزنید تا از به وجود آمدن جوش­های جدید جلوگیری کنید. شاید فکر کنید که استفاده از این داروها فقط روی لک­های صورت کافی است ولی در این روش فقط به درمان پرداخته­اید نه به پیشگیری و به خاطر داشته باشید یک لایه نازک از کرم یا سایر محصولات ضد آکنه کمک قابل توجهی به جلوگیری از به وجود آمدن جوش­‌ها می­‌کند.

  1. تمیز کردن وسایل و شستن لباس‌­ها.

روبالشی، کلاه، سربند و هدبند، ماسک ( با توجه به اپیدمی کرونا ) خصوصا اگر از آن چند بار استفاده می­کنید و سایر لباس­ها و پوشش­هایی که به هرشکلی با پوست شما ( خصوصا در قسمت‌­هایی از پوست که زیاد جوش می­زند ) در تماس هستند را به صورت دوره­ای بشویید.

سلول‌­های لایه شاخی (سلول­های مرده پوست) باکتری‌­ها آلودگی روی پوست با این لباس­ها برخورد دارند و روی آنها مینشینند و اگر آن­ها را به طور مرتب نشویید خود آنها میتوانند به بیشتر شدن جوش­ها کمک کنند.

در مورد وسایل هم مواردی مثل تلفن همراه که با صورت تماس دارد بهتر است صفحه آن با الکل تمیز شود بعد استفاده شود.

  1. برای درمان جای جوش از متخصص پوست کمک بگیرید.

اگر بعد از امتحان این نکات هنوز آکنه دارید - یا کیست یا ندول (که لکه های عمیقی است که در صورت از بین رفتن زخم باقی می ماند) دارید - یک متخصص پوست می تواند به شما کمک کند.

امیدواریم این مقاله پاسخ کاملی به شما عزیزان برای سوال جای جوش را چگونه از بین ببریم بوده باشد .

خلاصه:

10 توصیه زیر توسط متخصصان آکادمی پوست آمریکا به شما در درمان جوش­های صورت و آکنه کمک می­کند:

  1. به درمان خود حداقل 4 تا 6 هفته زمان بدهید و فورا سراغ محصولات جدید نروید.
  2. علل به وجود آمدن آکنه و جوش­های خود را بشناسید و برای درمان آنها اقدام کنید.
  3. سعی کنید داروها را طبق دستورالعمل پزشک یا توضیحات روی جعبه مصرف کنید.
  4. روزی دوبار و هنگام عرق کردن صورت خود را بشویید.
  5. پوست خود را در صورت چرب شدن یا کثیف شدن طوری تمیز نکنید که به لایه بردای ختم شود.
  6. از محصولاتی استفاده کنید که ضد آکنه باشند موارد زیر می­تواند روی محصولات نوشته شده باشد.
    • منافذ را مسدود نمی­کند (wont clog pores)
    • غیرکومدوژنیک (non-comedogenic)
    • ضد آکنه (non-acnegenic)
    • بدون روغن (oil free)
  1. جوش‌­های خود را فشار ندهید و مانع از نفوذ عفونت به عمق پوست شوید.
  2. داروی ضد آکنه را روی تمام پوست مستعد آکنه بزنید نه قسمت­های جوش دار.
  3. وسایل و لباس‌­ها و پارچه‌­هایی که با پوست شما در تماس هستند را به طور منظم تمیز کنید و بشویید.
  4. در صورت نیاز حتما به متخصص رجوع کنید تا از مشورت آنها بهره ببرید.

ّ

نویسنده:

دکتر میلاد فریدونی

دسته بندی:

پوست

تاریخ انتشار:

1 تیر 1401

ثبت نظر

02192004504
Dan Abramov

02192004505

info@parniangostar.com

میدان ونک - برج آسمان - طبقه اول - واحد ۱۰۰ - کد پستی 1991945343


footer_logo
enamad

میدان ونک - برج آسمان - طبقه اول - واحد ۱۰۰ - کد پستی 1991945343