تبعات استفاده از تجهیزات پزشکی قاچاق چیست ؟
فعالیت های مرتبط با سلامت مردم همواره از اهمیت ویژه ای برخوردار است. آنچه كه در موضوع قاچاق تجهيزات پزشكي حائز اهميت می باشد, تبعات جبران ناپذیری است که سلامت فیزیکی افراد جامعه را تهدید می کند. تجهیزات پزشکی جزء کالاهایی است که از نظر ارزش و حجم یکی از اقلام اصلی قاچاق محسوب می شود.
چرا قاچاق تجهیزات پزشکی بی کیفیت سرعت گرفته است ؟
وجود بازار گسترده و شبکه وسیع توزیع و مصرف تجهیزات پزشکی در سطح کشور و نظر به اختلاف قیمت فوق العاده کالای مجاز (داراي مجوز) با کالاي غير مجاز (قاچاق) و ضعف اطلاعات عمومي در خصوص شناخت تجهيزات پزشکي(در مقايسه با اطلاعات نسبي عمومي پيرامون دارو و اقلام آرايشي بهداشتي) ، پايين بودن سطح خطر پذيري، هزينه دار بودن توليد و واردات قانوني ، سودجويي عوامل مرتبط زمينه را براي گسترش قاچاق تجهيزات پزشكي در كشور فراهم نموده است.
عمده قاچاق تجهيزات پزشکي حجيم از طريق مبادي رسمي با جعل سند يا کم اظهاري صورت می گيرد ولي اقلامي كه داراي حجم كمتري مي باشند به عنوان كالاي همراه مسافر و يا از طريق مبادي غيررسمي و بيشتر از مبدا كشورهاي امارات متحده عربي، تركيه ، پاكستان به كشور قاچاق مي شود.
بر اساس قانون تبعات واردات و یا استفاده از دستگاه قاچاق چیست؟
براساس ماده 27 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هر شخص حقیقی یا حقوقی که اقدام به واردات و صادرات دارو، مکمل ها، ملزومات و تجهیزات پزشکی، مواد و فرآوردههای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بدون انجام تشریفات قانونی نماید به مجازات کالاهای قاچاق به شرح زیر محکوم میشود. این مجازات مانع از پرداخت دیه و خسارتهای وارده نیست:
براساس ماده 22 هر کس مرتکب قاچاق کالای ممنوع گردد یا کالای ممنوع قاچاق را نگهداری یا حمل نماید یا بفروشد، علاوه بر ضبط کالا بهشرح زیر مجازات میشود:
الف. درصورتیکه ارزشکالا تا ده میلیون (10.000.000)ریال باشد، به جزای نقدی معادل دو تا سه برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ب. درصورتی که ارزش کالا از ده میلیون (10.000.000) تا یکصد میلیون (100.000.000) ریال باشد به جزای نقدی معادل سه تا پنج برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
پ. در صورتی که ارزش کالا از یکصد میلیون (100.000.000) تا یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به بیش از شش ماه تا دو سال حبس و به جزای نقدی معادل پنج تا هفت برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
ت. در صورتی که ارزش کالا بیش از یک میلیارد (1.000.000.000)ریال باشد به دو سال تا پنج سال حبس و به جزای نقدی معادل هفت تا ده برابر ارزش کالای ممنوع قاچاق
آنچه كه در موضوع قاچاق تجهيزات پزشكي و با عرضه اقلام غير استاندارد و تقلبي حائز اهميت است تبعات سوء امنيت اجتماعي آن است كه براي سلامت مردم تهديد جدي محسوب ميشود. با توجه به گستردگي بازار و شبكه توزيع و مصرف تجهيزات پزشكي در سطح كشور و نظر به اختلاف قيمت فوقالعاده كالاهاي مجاز با كالاهاي غير مجاز و ضعف اطلاعات عمومي پيرامون كالاهاي قاچاق پزشكي در مقايسه با اطلاعات نسبي عمومي درباره دارو و اقلام آرايشي و بهداشتي زمينه را براي گسترش قاچاق تجهيزات پزشكي در كشور را فراهم كرده است.
خرید مطمئن تجهیزات کلینیک از شرکت پرنیان گستر
شرکت دانشبنیان پرنیان گستر پرتوسنج تنها شرکت دانشبنیان فعال در زمینه صادرات لیزرهای پزشکی می باشد. این شرکت با بهرهگیری از متخصصین و نخبگان داخلی و با هدف طراحی و تأمین لیزرهای پزشکی برای جامعه سلامت، مشغول تولید و فروش دستگاه های لیزر الکسانداریت (گرویتی-گرویتی پلاس), لیزر دایود ( لومینا-لومینا آیس), آر اف فرکشنال و هایفو با مجوزهای رسمی پزشکی می باشد. مجموعه پرنیان علاوه بر اخذ مجوز اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی و همچنین ISO های مرتبط با تجهیزات پزشکی توانسته است در راستای اهداف خود اقدام به اخذ بالاترین استانداردهای اروپا (CE) نیز کند.