عوارض لیزر موهای زائد بیکینی
واکنش بدن هر فرد نسبت به لیزر موهای زائد متفاوت است و برخی از افراد از عوارض لیزر موهای زائد بیکینی شکایت دارند که معمولا این عوارض پس از چند ساعت فروکش میکند.
متورم شدن یا قرمز شدن پوست یکی از این عوارض لیزر موهای زائد بیکینی است که در چند ساعت اول بعد از جلسات خیلی معمول است. (استفاده از کرم یا پماد آلوئهورا توصیه میشود)
خارش جزئی نیز یکی دیگر از عوارضی است که بعد از جلسات لیزر موهای زائد امکان به وجود آمدن آن است.
عوارض لیزر بیکینی چیست ؟
چون پوست ناحیه بیکینی افراد معمولا مقداری از سایر نواحی فرد تیره تر است توصیه میشود با دقت بیشتری نسبت به سایر نقاط بدن لیزرموهای زائد انجام پذیرد.
در ابتدا عوارض لیزر بیکینی را به طور تیتر وار ذکر میکنیم :
- قرمزی و تحریک پوست
- تغییر رنگ جزئی پوستئ
- هایپرپیگمنتاسیون پوست
- آکنه و جوش
- تاول
- عفونت پوستی
- رشد مجدد مو
آیا لیزر بیکینی دردناک است؟
شاید بشود گفت کمدرد ، کمخطر و کم عارضه ترین لیزر موهای زائد ، لیزر بیکینی است. در غالب موارد تنها چیزی که زیباجویان حس میکنند احساس گزگز جزئی در سطح پوست است.
البته برای کمتر شدن عوارض لیزر بیکینی اپراتور بسته به تشخیص خود و آستانه تحمل شما از روشهای خنک کنندهای مثل ژلهای خنک کننده و سر کننده استفاده میکند.
آمادگیهای لازم برای لیزر موهای زائد بیکینی شامل چه مواردی هستند؟
به خاطر داشته باشید که لیزر موهای زائد به طور کلی بی خطر است و عوارض لیزر بیکینی بسیار نادر است اما اگر پیش از حضور در کلینیک برای لیزر موهای زائد مراقبتهای پیش از لیزر را انجام ندهید امکان به وجود آمدن عوارضی مثل قرمزی پوست یا سوختگیهای جزئی را بالا میبرید. با مطالعه دقیق مراقبتهای پیش از لیزر موهای زائد امکان به وجود آمدن عوارض لیزر موهای زائد بیکینی را به حداقل میرسانید.
مراقبت های قبل از لیزر مو های زائد بیکینی شامل چه مواردی هستند :
- از یک ماه قبل از لیزر بیکینی توصیه میشود که از هیچ روشی برای کندن مو از ریشه استفاده نشود. مثل اپیلاسیون، بند انداختن موها، وکس، موچین و سایر موارد.
- از چند هفته تا یک ماه پیش از لیزر موهای زائد بیکینی از برنز کردن پوست خود با خورشید یا سولاریوم خودداری کنید.
- بهتر است که از داروهای لایه بردار که لایه برداری شدید میکنند چند هفته پیش از لیزر موهای زائد بیکینی استفاده نشود.
- در صورت مصرف داروهای ممنوع حتما پزشک و اپراتور خود را مطلع کنید. در بعضی موارد ممکن است از شما خواسته شود که تا 1 ماه لیزر موهای خود را به تعویق بیاندازید.
- در صورتی که مشکلات هورمونی دارید یا سوابقی از بیماریهایی که به نوعی در پوست شما خودشان را نشان میدهد مثل زگیلها، پرمویی، مشکلات تیروییدی و سایر موارد منع استفاده از لیزر بهتر است که پزشک و اپراتور خود را مطلع سازید.
- روز قبل از لیزر بیکینی سطح پوست را با ژیلت اصلاح کنید تا مو (ساقه مو) به طور کامل اصلاح شود. این کار هم به اثر بخشی لیزر کمک میکند هم مانع از سوختن پوست میشود.
- اگر سابقه تزریق ژل، بوتاکس و فیلرها را دارید برای جلوگیری از عوارض لیزر موهای زائد بیکینی حتما اپراتور خود را در جریان بگذارید.
- اگر از ژلها و پمادهای بیحسی مثل زایلوژل یا لیدوکایین استفاده میکنید حتما پوست خود را تمیز بشویید. بادی اسپلش مام کرم و هرماده آرایشی بهداشتی دیگری را نیز از سطح پوست خود پاک کنید.
مراقبتهای بعد از لیزر موهای زائد بیکینی شامل چه مواردی هستند؟
برای به حداقل رساندن عوارض لیزر بیکینی باید مراقبتهای بعد از لیزر موهای زائد بیکینی را نیز به اندازه مراقبتهای پیش از آن جدی بگیرید. بسیاری از عوارض گفته شده به خاطر عدم رعایت مراقبتهای پس از لیزر موهای زائد است.
مواردی مثل تاول یا عفونت به خاطر عدم رعایت این موارد است.
- تا یک روز پس از لیزر بیکینی از رفتن به حمام، سونا، استخر و موارد مشابه خودداری کنید.
- برای کمتر شدن و از بین رفتن التهابات بهتر است روزانه چند بار از کرمهای ترمیم کننده استفاده کنید.
- اگر هنوز جلسات شما به پایان نرسیده از برنز کردن پوست و آفتاب گرفتن خودداری کنید.
- برای جلوگیری از لک و آسیبهایی که پوست به خاطر حساس بودن نسبت به آن آسیب پذیرتر است از کرم ضد آفتاب به طور مداوم استفاده استفاده کنید. (البته ناحیه بیکینی خصوصا در ایران زیاد در برابر نور خورشید قرار نمیگیرد اما به خاطر داشته باشید که اشعه UVA خورشید حتی از پنجره هم عبور میکند و بهتر است که مراقبتهای لازم را انجام دهید.)
آیا آقایان هم میتوانند لیزر موهای زائد بیکینی انجام دهند؟
لیزر موهای زائد بیکینی همانطور که چندین بار گفته شد یک روش بسیار ایمن و کم درد است و خیلی از آقایان برای صورت و بدن خود نیز لیزر موهای زائد را انجام میدهند. فولیکولیت در بسیاری از آقایان چه برای شیو صورت چه برای شیو سایر نواحی پوست شایع است و لیزر موهای زائد چه برای جلوگیری چه درمان فولیکولیت استفاده میشود.
لیزر بیکینی برای بارداری ضرر دارد؟
ترس از اینکه لیزر بیکینی برای بارداری ضرر دارد یکی از مواردی است که زیباجویان به اشتباه به عنوان عوارض لیزر بیکینی از آن یاد می کنند .
اما چرا این مورد از عوارض لیزر بیکینی نمیباشد ؟
حقیقت این است که پالسهای نوری لیزر حداکثر تا لایه درم به بافت پوست نفوذ میکند و اصلا امکانی برای آسیب رساندن به تخمکها در خانمها یا سلولهای تولید کننده اسپرم برای آقایان وجود ندارد. به علاوه تمام عوارض لیزر موهای زائد بیکینی حتی آنهایی که بسیار نادر هستند در بخش عوارض لیزر گفته شده، ناباروری یا حتی ناهماهنگی و تغییر در دوره ماهانه جزو این عوارض نبوده پس می توانید با خیالی آسوده و بدون ترس از عوارض لیزر بیکینی را انجام دهید.
آیا لیزر بیکینی باعث سفیدتر شدن ناحیه تناسلی میشود ؟
از دلایل تیرگی پوست ملانین موجود در آن میباشد که لیزر با کاهش ملانین پوست باعث جلوگیری از تیرگی و همچنین باعث سفید شدن پوست میشود. این کار باعث افزایش گردش خون و رشد سلول های تازه در پوست نیز خواهد شد که باعث ایجاد رنگدانه های روشن در پوست می شود.