چه کسانی نباید هایفو انجام دهند ؟
هایفوتراپی چیست ؟ امواج اولتراسوند به صورت متمرکز با انرژی بالا ، یک روش غیر تهاجمی برای از بین بردن چین و چروکهای صورت و سفت کردن پوست صورت و بدن (نواحی گردن و غبغب و ...) است که امروزه بسیار محبوب میباشد. این روش یکی از روشهای لیفت صورت است که بسیار سریع بوده و درصورتی که مراقبت های پس از درمان را جدی بگیرند احتمال عوارض هایفوتراپی صورت را به صفر میرسانند. هایفو برای بیشتر زیباجویان کارایی دارد و تیپ پوستی نقش خاصی در این فرایند ایفا نمی کند. در این مقاله موارد منع مصرف هایفو و این که چه کسانی نباید هایفو انجام دهند را به طور کامل شرح میدهیم.
- استنت های فلزی در صورت یا گردن (ایمپلنت های دندان) :
وجود استنتهای فلزی در بدن فرد زیباجو باعث ایجاد درد شدید شده که با تمهیداتی نظیر حائل گذاشتن مثل پد بین استنت فلزی و صورت فرد در موارد خاص قابل اجرا می باشد.
- استفاده از ضربان سازها:
بیمارانی که از ضربانسازها یا سایر دستگاه های الکترونیکی مشابه در داخل بدن استفاده می کنند مثل بیماران قلبی از جمله کسانی هستند که نباید هایفو انجام دهند.
- افرادی که شیمی درمانی کرده اند:
امواج هایفو می تواند برای این افراد خطرناک باشد پس بهتر است قبل از هایفو با یک پزشک متخصص مشورت کنند.
- پوست خیلی خشک :
افرادی که پوستشان خشک است از سه روز قبل از درمان با هایفو از مرطوب کننده استفاده کنند - درمان روآکتون (Roaccutane) در سال گذشته
-
مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی (کورتیکواستروئیدها):
داروهای سرکوب کننده ایمنی داروهایی هستند که امروزه برای درمان بسیاری از بیماریها خصوصا داروهای خود ایمنی به کار میروند. مثل تمام داروهای دیگر این دسته دارویی نیز علاوه بر خواص عوارضی نیز دارد. به همین خاطر توصیه میشود کسانی که داروهای کورتیکواستروئید مصرف میکنند تا بعد از پایان دوره درمانی خود از هایفو استفاده نکنند. - افراد دارای دیابت:
دیابت در دراز مدت باعث آسیب به رگهای کوچک (میکرووسکولار) میشود. تکنولوژی هایفو با آسیبهای کنترل شده به پوست به بهتر شدن آن کمک میکند اما اگر رگها خود آسیب دیده باشند میتواند باعث کبودی پوست شود. - کم کار بودن تیروئید :
تیروئید یکی از اصلیترین ارگانهای بدن است که با تولید هورمونها به متابولیسم بدن کمک میکند. از آنجایی که عدم تعادل هورمونهای تیروئیدی باعث آسیبهای مثل خشکی پوست میشود در نتیجه در این موارد توصیه میشود بعد از درمان دارویی هایپوتیروئیدی به فکر استفاده از تکنولوژی هایفو باشیم. - تزریق بوتاکس یا ژل(در ناحیه های مختلف صورت به جز لب ها) :
هایفو با تحریک عضلات و لایه درم پوست به صاف شدن و پر شدن چروک کمک میکند اگر ما از پیش با استفاده از بوتاکس عضلات را فلج کرده باشیم شاید آن پاسخ دلخواه و مطلوب خود را نتوانیم دریافت کنیم. البته این موارد هرکدام طول اثر خاص خود را دارد و به عنوان مثال در بوتاکس بعد از چند ماه (سه ماه) میتوان از هایفو استفاده کرد. - عمل لیزر یا IPL در یک ماه گذشته
- خانم های باردار یا شیرده :
تکنولوژی هایفو عمق نفوذ بسیار کمی دارد و برای مادرباردار و جنین بی ضرر است اما هنوز هیچ تحقیق طولانی مدتی بر اثرات هایفو بر مادر باردار و جنین اثباتی بر ایمن بودن یا مضر بودن آن نکرده و برای احتیاط توصیه میشود که مادران باردار استفاده از هایفو را تا بعد از پایان بارداری به تعویق بیاندازند.
- ایمپلنتهای دائمی پوستی
- صورت دارای کاشت طلا(پرکننده داخلی):
همانطور که چند خط قبل نیز ذکر کردیم هایفو با آسیبهای بسیار جزئی کنترل شده به بهتر شدن چین و چروکهای پوستی کمک میکند و در موارد ایمپلنت دائم یا کاشت طلا ممکن است که هایفو به این امپلنتها آسیب بزند و باعث آسیب به پوست اطراف آن نیز شود. - مصرف داروهای رقیق کننده خون:
بعد از بسیاری از مشکلات قلبی یا مشکلات لخته خون و موارد مشابه آن استفاده از داروهاییکه مانع از لخته شدن خون شود بسیار حائز اهمیت است. اما این داروهادر مواردی که آسیب به بدن وارد شود احتمال خون ریزی را بیشتر میکند و به همین دلیل تا زمانی که پزشک تایید نکرده باشد یا دوره درمانی داروها تمام نشده باشد بهتر است که از هایفو را روی پوست خود امتحان نکنید.
- درمان آنتی ترومبوس، با داروهای رقیق کننده خون (ترومبوس):
موقعیتی که یک لخته در داخل عروق سالم تحت شرایطی خاص ایجاد شود که میتواند مانع جریان خون شود. اگر این لخته یا تکهای از آن در بدن شروع به حرکت کند به آن آمبولی گفته می شود)
- بیماری فعال سیستماتیک یا پوستی که نیاز به مراقبت دارند:
در توضیح این مورد میشود بسیار ساده یک مثال سرما خوردگی را زد که یک بیماری سیستمیک بدن است. نه فقط مشکلات عفونی بلکه مشکلات خود ایمنی یا هر بیماری دیگری که بدن فرد را به طور سیستمیک درگیر کند بهتر است تا بعد از درمان یا کنترل آن هایفو انجام نشود.در توضیح بیماریهای خود ایمنی توجه به این نکته بسیار مهم است که به طور کلی نور باعث شعله ور شدن بیماری میشود و شدت بیماریهای خود ایمنی را افزایش میدهد. - خونریزی یا زخم جراحی نشده(فرد دارای زخم پوستی):
پوستی که در حال خونریزی است یا به طور کلی زمانی که فرد از نظر همودینامیک stable نیست میتواند خطر باعث افزایش ریسک آسیبهای ناشی از هایفو شود. - آکنه شدید کیستیک:
به طور کلی هر ضایعه پوستی که میتواند یا پوست را آسیب پذیرتر کند. به همین دلیل توصیه میشود با مصرف قرصها و آنتیبیوتیکهای موضعی و سایر درمانهای آکنه یا هر ضایعه پوستی دیگر به کاهش ریسک عوارض هایفو کمک کنید.
درمان لک روی صورت پس از هایفو
میتوان گفت که یکی از شایعترین عوارضی که مراجعین و زیباجویان گزارش میکنند لک صورت است. مطالعاتی که اخیرا انجام شده نشان دهنده آن است که نواحی تحت درمان با هایفو امکان دارد قرمز و لکهدار شوند خصوصا اگر پوست حساس باشد. اما نگران نباشید این عوارض دائمی نیستند و بعد از چند ساعت تا حداکثر چند روز از بین میرود.
اگر بخواهیم به چرایی این موضوع بپردازیم بیشترین دلیل آن عدم رعایت مراقبتهای بعد از هایفوتراپی صورت است که منتهی به این عوارض میشود. بعد از هایفو پوست مقداری حساس می شود اگر در مقابل نور خورشید قرار بگیرد یا اینکه دوش آب داغ یا سایر موارد گفته شده در مراقبتهای بعد از هایفو امکان به وجود آمدن این لکها بیشتر میشود.
برای درمان معمولا در صورت دائمی شدن این لکها از کرمهای ترمیم کنند زخم استفاده میشود یا اینکه از داروها و آنتی اکسیدانهایی که به طور معمول برای رفع لک روی صورت استفاده میشود و معمولا هم پاسخ دهی مناسبی در این موارد داریم.
چرا در انتخاب دستگاه هایفو باید توجه داشته باشیم ؟
در هایفوتراپی هر لاینی که زده میشود تشکیل شده از نقاطی است که در یک راستا زده میشوند. نکته قابل تامل این است که این نقاط حتما و باید هم انرژی بوده و در یک راستا قرار گیرند تا زیباجو پس از اتمام دوره بهترین نتیجه را بگیرد در غیر این صورت عمل لیفت و جوانسازی پوست زیبا جو به درستی انجام نمیشود و میتواند باعث عدم تقارن در چهره فرد شود که در صورت شکایت زیباجو، عواقب بسیاری برای کلینیک و مدیر آن به همراه دارد . مجوز IMED نگرانی های شما را از این بابت به طور کامل پوشش میدهد.
در هایفوتراپی به مجموع نقاطی که در یک خط زده میشود لاین گفته میشود مهمترین نکته برای گرفتن بهترین نتیجه در جوانسازی پوست با دستگاه هایفو آن است که تمامی این نقاط در یک خط و با انرژی برابر بر روی پوست زیباجو زده شوند زیرا در غیر این صورت نتیجه هایفوتراپی مطلوب نخواهد بود . برای اطمینان از درستی کار دستگاه هایفوتراپی قبل از شروع این عمل زیبایی مجوز imed دستگاه را چک نمایید.
شرکت پرنیان گستر پرتو سنج به عنوان برترین تولید کننده ایرانی تجهیزات کلینیک مفتخر است که تا در صورت نیاز پزشکان و مدیران کلینک به خرید لیزر الکساندرایت و خرید دستگاه هایفو مشاوره رایگان ارائه دهد.
از چه سنی میتوان هایفو انجام داد ؟
هدف از هایفوتراپی لیفت صورت در لایههای پایینتر و جوانسازی برای لایههای نزدیکتر به سطح پوست است. در پاسخ به سوال از چه سنی میتوان هایفو انجام داد باید گفت که زمانی که پوست نیاز به جوانسازی و لیفت داشته باشد و طبیعی است که در اکثر موارد در افراد زیر 25 سال چنین نیازی حس نمیشود و در آن سوی دیگر برای این پروسه جوانسازی و لیفت نیز محدودیتی وجود دارد، چرا که هرچه سن بالاتر میرود روند کلاژنسازی و ساخت الاستین کندتر میشود و در سنین بالای 65 سال نمیتوان انتظار داشت که هایفو به همان مقداری جواب دهی وجود داشته باشد که در سنین 40 سالگی این جواب دهی مشاهده میشود.
چند بار میتوان هایفوتراپی انجام داد
برای اینکه پاسخ مناسبی از هایفوتراپی گرفته شود بهتر است که حداقل چند ماه تا یک سال به پوست برای بازسازی دوباره خود زمان داد و مراقبت های بعد از هایفو را جدی گرفت. در صورتی که آثار پیری و چروک پس از یک سال به صورت بازگشت بهتر است که هایفوتراپی دوباره انجام شود. البته اگر هایفوتراپی با سایر دستگاههای جوانسازی ترکیب شود پاسخدهی به چند برابر میرسد و نیاز برای هایفوتراپی دوباره به حداقل میرسد. به عنوان مثال هایفو در همراهی با آر اف پوستی بسیار شاداب و جوان برای شما به ارمغان میآورد.
هایفو سرطان زاست؟
امواجی که در هایفوتراپی استفاده میشود از جنس امواج صوت است و این امواج به هیچ عنوان سرطانزا نیست این در حالی است که عمق نفوذ هایفوتراپی خصوصا در لیفت صورت و گردن حداکثر 4.5mm است و بیشتر از پوست و لایه عضلانی زیرین آن امکان تاثیر گذاری و افزایش ریسک سرطان برای آن وجود ندارد. هدف از خرید دستگاه هایفو پیش از سال 2008 این دستگاه برای از بین بردن تومورهای سرطانی استفاده میشد و در حقیقت هایفوتراپی یک تکنولوژی برای جوان سازی دوباره و در مواردی با عمق نفوذ بالا برای درمان سرطان استفاده میشود.
استفاده از دستگاه هایفو برای منافذ باز پوست
منافذ پوست در حالت طبیعی باید باز باشند اما اگر قطر این مناطق بیش از حد معقول آن باشد همان چیزی است که در ادبیات آرایشی بهداشتی به آن منافذ باز پوست میگویند. خالی از لطف نیست که بدانیم در صورتی که این منافذ بسته شود امکان به وجود آمدن جوش سر سفید به وجود میآید. از عوامل این افزایش قطر منافذ پیری پوست و کاهش الاستین و کلاژن پوست است. هایفوتراپی با تقویت و تحریک پوست برای تولید دوباره کلاژن و الاستین و جوانسازی پوست به طور ثانویه باعث میشود تا قطر این منافذ تعدیل شود یا به اصطلاح قابض منافذ پوست است.