مزوتراپی چیست
مزوتراپی یک تکنیک تزریق است که برای اهداف مختلفی امروزه استفاده میشود. ویتامین، آنزیم، هورمونها و ... را برای اهدافی مثل جوانسازی، لیفت پوست، سفت کردن پوست، حذف چربی اضافه، تحریک رویش مجدد مو و... به کار میرود.
مزوتراپی پیشینه گستردهای دارد. یک پزشک فرانسوری برای درمان بیماریهای مجاری تنفسی هنگام تزریق دارو متوجه افزایش مو در نواحی تزریق شد و بعد از آن خصوصا در آمریکا این روش محبوبیت بسیاری پیدا کرد.
کاربردهای مزوتراپی چیست :
- حذف چربی در نواحی مانند معده، ران، باسن، باسن، پاها، بازوها و صورت
- درمان سلولیت
- کم کردن خطوط چین و چروک
- لیفت و سفت شدن پوستها شل و آویزان
- کانتورینگ صورت و بدن
- روشن کردن پوست و ترمیم رنگدانهها
- درمان بیماریهای مو، ریزش مو، تقویت رشد مو
در این تکنیک از سوزنهای بسیار ظریفی برای تزریق به لایه دوم پوست یعنی لایه درم استفاده میشود. ایده اصلی مزوتراپی در حقیقت رفع مشکلات پوستی است مثل افزایش گردش خون در لایه درم، کاهش التهاب، و تحریک سلولها برای همانند سازی (regeneration) است.
استاندارد کامل و دقیق نیز برای اینکه چه مادهای تزریق شود وجود ندارد و پزشکان مواد مختلفی را برای اهداف متفاوت استفاده میکنند. این موارد شامل:
- داروهای تجویزی مانند گشادکننده عروق و آنتی بیوتیک ها
- هورمون هایی مانند کلسی تونین و تیروکسین
- آنزیم هایی مانند کلاژناز و هیالورونیداز
- عصاره های گیاهی
- ویتامین ها و مواد معدنی
در موراد تزریق پوستی هیالورونیک اسید، آنتی اکسیدان ها، دی متیل آمینو اتانول، پپتید پروکلاژن، سیلیکون، مواد معدنی، کوآنزیم ها، اسیدهای آمینه و مولتی ویتامینها هدف ما شامل بهبود خاصیت ارتجاعی، سنتز کلاژن، درخشندگی، گردش خون، هموستاز، لایه برداری، آبرسانی و نرمی پوست است.
اقدامات انجام شده در طول جلسات مزوتراپی چیست؟
در طول جلسه یک سوزن با تفنگ مکانیکی یا با دست به ناحیه درم وارد میشود تا موادی که لازم است به پوست وارد میشود. ممکن است پیش از مزوتراپی از بیحس کنندههای موضعی استفاده میشود تا تزریقاتی که به طور متواتر به پوست وارد میشود باعث درد غیر قابل تحمل نشود.
بسته به هدفی که مزوتراپی برای آن انجام میشود عمق نفوذ سوزن از اعماق یک تا چهار میلیمتر (1-4 mm) متغیر است. پزشک نیز به تشخیص خود میتواند سوزن را با زاویه وارد پوست کند. مقدار مادهای که تزریق میشود نیز بسته به شرایط میتواند متفاوت باشد.
در غالب موارد برای رسیدن به اثر مطلوب نیاز به چندین جلسه مزوتراپی است. بسته به اینکه چه هدف تزریق چه باشد تعداد جلسات و مدت زمان هر جلسات متفاوت خواهد بود.
عوارض و خطرات مزوتراپی چیست؟
مهارت پزشک یا اپراتوری که کار مزوتراپی و تزریق مزوتراپی را انجام میدهد در نتیجه و عوارض بالینی بسیار تاثیر گذار است. ولی با این حال باز هم ممکن است عوارضی دیده شود. عوارض مزوتراپی شامل موارد زیر است:
- حالت تهوع
- درد
- حساسیت
- ورم
- خارش
- سرخی
- کبودی
- برجستگی در محل تزریق
- لکه های تیره پوست
- راش
- عفونت
- زخم ها
آیا میتوان از مزوتراپی برای جلوگیری از ریزش مو استفاده کرد؟
افرادی که مزوتراپی برای ریزش مو انجام می دهند ادعا می کنند:
- عدم تعادل هورمونی در داخل و اطراف فولیکول مو را اصلاح می کند
- مواد مغذی را به مو می رساند
- گردش خون را بهبود می بخشد
با این حال، درست مانند سایر کاربردهای مزوتراپی، شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد برای ریزش مو موثر است. اکثر موادی که تزریق می شوند در مطالعات نشان داده نشده اند که موها را دوباره رشد می کنند. فقط فیناستراید و ماینوکسیدیل شواهدی برای نشان دادهاند که به افزایش تولید مو کمک میکند.